29 juny de 2018 a les 11:42

Balanç del primer semestre del projecte Treball als Barris a la Bisbal

Enguany ja s’han atès a més de 65 persones aturades que han sol·licitat ser incloses al projecte Treball als Barris de la Bisbal. I és que, un any més, des de l’Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament i a través del Pla de Barris, s’està duent a terme. El projecte promou diverses accions enfocades a millorar l’ocupabilitat de les persones aturades mitjançant el servei d’orientació laboral, la formació instrumental, la millora de competències bàsiques i cursos formació específica. D’altra banda, també s’ha previst la creació de 8 llocs de treball vinculats a 6 plans d’ocupació finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, conjuntament amb el Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Des d’aquest mes de maig ja s’estan executant 4 dels 6 plans previstos.

Un d’aquests plans és el Servei d’Atenció a la Pobresa Energètica, un programa habitual al municipi que s’encarrega d’assessorar a persones amb dificultats per assumir les despeses energètiques de la llar, o que bé els interessa reduir-les. Un altre és el Servei d’educació/mediació al barri en conflictes de caire ambiental, que permet al l’àrea de Medi Ambient del consistori disposar d’una persona que s’hi dediqui i que desenvolupi campanyes de sensibilització. El tercer programa que s’està executant és una novetat i va vinculat a l’àrea d’Acció Social:  Dinamització Comunitària, amb l’objectiu de fer una diagnosi de conflictes de convivència, desenvolupar un pla d’acció per afrontar-los i oferir un servei de mediació de conflictes per tal de millorar els vincles veïnals i la cohesió social. El darrer que ha estat aplicat fins al moment aporta dos operaris de reforç per millorar la imatge del nucli antic, sota la supervisió de l’àrea de Serveis: aquestes dues persones estaran treballant amb la brigada municipal amb l’objectiu de pal·liar la imatge de degradació de determinats punts i millorar el paisatge urbà del barri.

De cares a la temporada estiuenca, i vinculades a l’àrea de Promoció i Desenvolupament Local, està previst que s’iniciïn els dos programes restants: el pla de Dinamització Turística, que s’encarregarà d’oferir assistència a l’Oficina de Turisme de la Bisbal, amb un punt d’informació turística pels visitants. Això complementaria la tasca de l’altre programa d’estiu: el pla de Promoció de l’Artesania, que permet tenir a dues persones que ofereixin demostracions itinerants de torn de ceràmica tant a la Bisbal com sobretot a altres municipis turístics de la Costa Brava per tal d’atraure fluxos turístics i promocionar el sector de la ceràmica bisbalenca.