8 maig de 2019 a les 14:18

Balanç exitós de les audicions de sardanes de primavera a la Bisbal

|||

Les anomenades audicions de primavera, que organitzen cada any els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Diputació de Girona, i que tradicionalment se celebren coincidint amb Sant Jordi i la Fira Mercat al Carrer, han estat «un èxit». Així de satisfeta s’ha mostrat l’entitat organitzadora.

En el primer cas -de la Diada de Sant Jordi-, malgrat que el dia va començar amb meteorologia adversa i es preveia la celebració de l’acte a sota Les Voltes, la tarda es va arreglar i va permetia traslladar l’audició a la plaça Jacint Verdaguer. L’acte s’omplia amb el so de la recentment refundada Cobla Rossinyolets: «Van fer «una magnífica actuació», ha explicat el president de l’entitat, Josep Pareta.

La plaça Benet Mercader també va quedar petita per acollir la gran quantitat de públic que assitia a l’audició de sardanes de la Principal de Banyoles (amb seu, direcció bisbalenca i alguns components locals) amb motiu de la Fira Mercat al carrer de la Bisbal del passat 1 de maig: «La Cobla, com habitualment fa, va oferir un repertori molt ballador», han explicat des de l’entitat organitzadora. La Principal de Banyoles va aprofitar per fer-se algunes fotos promocionals a la mateixa plaça.

Així doncs, els responsables de l’entitat Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca fan un balanç molt positiu de la resposta del públic a les audicions primaverals i van voler destacar la feina feta per tothom que inverteix temps i esforços per la cultura i les tradicions. Pareta també va voler destacar el paper de les monitores de ball de sardanes: «Saben trobar la manera d’engrescar a ballar sardanes a joves i grans, cosa que tampoc és fàcil, i  contribueixen a mantenir el caliu en els actes que organitzen», va explicar.

La propera activitat relacionada amb el mon de la sardana a la Bisbal serà la mostra de Cultura Popular, on hi participaran la colla Joia de La Bisbal, dels Amics de la Sardana, i la cobla Conrad Saló, de l’Escola Municipal de Música. Després ja serà fins per l’Aplec, que se celebrarà el diumenge 9 de juny, i les audicions d’estiu, que seran els dies 29 de juliol i 5 d’agost.