2 juny de 2021 a les 16:53

Balanç molt positiu de la Jornada d’Ocupació i Empresa de la Bisbal d’Empordà

||

Balanç molt satisfactori de la Jornada d’Ocupació i Empresa celebrada ahir, dimarts 1 de juny, a l’Ajuntament Vell. Organitzada per l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal, amb la col·laboració del Projecte Treball als Barris i el Consell Comarcal del Baix Empordà, van assistir-hi prop d’una cinquantena de persones presencialment, mentre que prop d’una vuitantena s’hi van inscriure per seguir les activitats telemàticament. 

Al matí es van celebrar dues conferències: ‘Lidera el teu projecte de vida: coneix les oportunitats laborals’, de la mà de Marta Zaragoza de Crisàlida; enfocada a oferir una visió pràctica de com enfocar la recerca de feina, des del coneixement del mercat laboral, nínxols d’ocupació i noves tendències fins a la preparació d’una entrevista laboral donant especial èmfasis en els errors més freqüents a l’hora d’encarar una entrevista. La segona ponència va ser ‘Supera obstacles en la teva cerca de feina: la comunicació’ i, a càrrec de Mònica Pongiluppi d’Espai Chakana, anava destinada a millorar les habilitats comunicatives de les persones en recerca de feina bastant-se en la comunicació verbal i no verbal durant els entrevistes i també donar eines d’apoderament a les persones que ajudin a sortir de l’estat emocional que genera la falta de feina i que acaba transformant-se en una relació de queixa-bloqueig-desesperació. 

De cares a la tarda un total de 16 empreses van assistir a la jornada de l’Ajuntament Vell on van presentar un total de 37 ofertes laborals: de 14 a 18 h es van dur a terme les entrevistes laborals. Les empreses doncs, van poder fer totes les rondes d’entrevistes dels diferents candidats que encaixaven amb la seva oferta laboral en uns espais habilitats per a tal fi. Va haver-hi una presència dominant d’ofertes vinculades al sector de la restauració i hostaleria, jardineria i sector metal·lúrgic.

Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de ser un punt de trobada entre les empreses que necessitin realitzar contractacions i les persones que cerquen feina, i alhora, dotar de recursos a les persones que es troben en situació d’atur per tal de facilitar el seu accés al món laboral.

pack 3 logos