8 abril de 2022 a les 18:33

Balanç molt positiu de la jornada sobre innovació social i sostenibilitat des del món local del Coworking la Bisbal

|||||

Una cinquantena de persones han assistit avui, divendres 8 d’abril, a la jornada sobre innovació social i sostenibilitat des del món local que ha acollit avui l’Ajuntament Vell de la Bisbal. Organitzada des del Coworking la Bisbal, durant tot el matí, de 9 a 13 h, ha servit per oferir una perspectiva local al món de la innovació social per tal de potenciar totes aquelles noves iniciatives que reverteixen de manera positiva en el territori, ja sigui des de la vessant social com des de la vessant ambiental. El balanç que es fa de la jornada és d’allò més positiu.

L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; i Joan Fàbrega, diputat de Desenvolupament Sostenible de la Diputació de Girona han presentat la jornada a les 9 h del matí. Ha arrencat amb la ponència ‘L’oportunitat d’impulsar la innovació social des del món local’, a càrrec del Dr. Joaquim Brugué, catedràtic de la Universitat de Girona, que ha destacat la importància que han de tenir els municipis petits en el terreny de la innovació social: «són tan importants els entorns com els motors i es poden transformar les preguntes per canviar les respostes».

Seguidament s’han presentat un ampli ventall d’experiències relacionades amb la innovació social i la sostenibilitat on s’explicarà la visió de projecte, trajectòria, motivacions i experiències de sis iniciatives diferents que han servit per posar de manifest la necessitat de posar al centre les persones i poder transformar la realitat social i ambiental actual. Hi han participat la Fundació Espigoladors, Can Xapes Espai Gastronòmic, la revista Niu, el Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament d’Arbúcies, Idària  Cooperativa i Ceràmica Sampere. En el marc d’aquest banc d’experiències també s’ha fet un debat dirigit entre els representants de les iniciatives i el públic assistent. Totes aquestes iniciatives han estat seleccionades en funció de la seva activitat i el grau de compromís amb els temes centrals de la jornada.

Finalment, s’ha presentat breument l’espai de Coworking la Bisbal, que va ser inaugurat a finals de 2021 i està destinat a empreses de nova creació que tinguin com a finalitat l’assoliment d’objectius d’innovació social i sostenibilitat ambiental. L’espai vol servir per crear un pol d’activitat d’aquests sectors en el territori.