22 desembre de 2021 a les 13:51

Balanç positiu de les Jornades de Salut Mental a la Bisbal per oferir coneixement i experiències a la ciutadania i a professionals

Divendres passat van culminar les Jornades de Salut Mental a la Bisbal i se’n fa un balanç d’allò més positiu. Si bé hi ha hagut actes amb més assistència que d’altres, la vuitena d’activitats que s’han celebrat han acollit prop de dos centenars de persones. Seguint el fil de La Marató de TV3, atenent la importància de posar a la palestra ciutadana la salut mental i brindant l’oportunitat d’oferir coneixement, experiències i reconeixement, del 9 al 17 de desembre, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha dut a terme les jornades de salut mental al municipi. Amb el lema ‘Salut mental i benestar: una prioritat global’, la proposta volia servir per donar visibilitat a la salut mental i, durant tota la setmana, s’aniran fent activitats per a totes les edats, per a professionals i per a la ciutadania.

La programació estava configurada per una vuitena de propostes diverses (xerrades, tallers i exposicions), que compten amb la col·laboració d’agents diversos, com el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Baix Empordà, el Consell Comarcal, la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, l’entitat d’atenció a persones amb discapacitats psíquiques El Trampolí i diverses associacions i professionals de l’àmbit de la salut mental. Les Jornades de Salut Mental a la Bisbal han tractat qüestions tan diverses com el benestar emocional en la vellesa, la COVID-19 i la salut mental en la població jove, la depressió, el suïcidi juvenil o la cura de la salut mental en els equips professionals. S’han dut a terme diàriament durant tota la setmana (de dijous 9 a divendres 17, excloent el cap de setmana) a diversos espais del municipi: el Teatre Mundial, la Biblioteca Lluïsa Duran, les Escoles Velles i l’Ajuntament Vell.

Les Jornades de Salut Mental a la Bisbal d’Empordà han estat organitzades per l’Ajuntament de la Bisbal amb el treball conjunt, coordinat i compartit de diferents àrees consistorials: l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, l’Àrea de Salut, l’Àrea de Joventut i Igualtat i la Biblioteca Lluïsa Duran. Alhora, compten amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà i la Generalitat de Catalunya.