13 novembre de 2018 a les 11:26

Balanç satisfactori de la Trobada Gegantera de la Bisbal d’Empordà

||||

Les colles Fal·lera Gironina, de Masquefa, de Salt, de Peralada, de Lloret i de la Bisbal. Totes van ser presents a la Trobada Gegantera organitzada pels Geganters Bisbal aquest diumenge passat a la Bisbal d’Empordà. L’entitat bisbalenca ha fet un balanç molt positiu de la jornada i ha explicat que tant el públic com les colles participants en van quedar d’allò més satisfetes.

El dia va acompanyar: la jornada va arrencar a les 9.30 h amb la plantada de gegants i la xocolatada popular al passeig Marimon Asprer. A les 11 h va arrencar la Cercavila que va transcórrer pels carrers del centre bisbalenc fins a cloure a la plaça de l’Ajuntament al migdia.

La plaça del consistori bisbalenc va aplegar centenars de persones que van assistir a la mostra de balls de cada colla. «És un format que s’ha vist poc a la Bisbal: el presentador presentava cada colla i els seus gegants i, tot seguit, feia el seu millor ball», explica Enric Martí, president dels Geganters de la Bisbal, l’entitat organitzadora. I és que segons ha afegit Martí «és una manera de fer que les colles llueixin més enllà d’una cercavila».

Fotos: Anna Pascual

Vídeo: Xevi Codolà