14 febrer de 2018 a les 11:20

Balanç satisfactori del primer any de l’adhesió bisbalenca a la xarxa ‘DocsBarcelona del Mes’

Aquest febrer fa un any que la Bisbal es va unir a la xarxa ‘DocsBarcelona del mes’ i el balanç que en fa l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament és d’allò més satisfactori. El tret de sortida bisbalenc de la prolongació del festival internacional de documentals DocsBarcelona va ser el passat 24 de febrer del 2017. Es va projectar ‘Dins l’armari’, un film dirigit per Sophia Luvarà i premiat a per la Berlinale, el Belfas Film Festival, l’IDFA, el HRWFF New York o pel mateix DocsBarcelona. 

Es calcula que durant aquest primer any una mitjana 70 persones han anat assistint a les projeccions del cicle de documentals. Si bé van arrencar a la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal, s’han acabat traslladant al Teatre Mundial. L’entrada sempre ha estat gratuïta i sempre s’ha fet una petita presentació introductòria prèvia al documental. 

‘DocsBarcelona del mes’ vol contribuir a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals. Així, en aquest sentit, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal es va sumar al projecte amb la finalitat de treballar per una programació estable en l’àmbit dels audiovisuals de contingut cultural i per tal d’oferir als ciutadans el millor de la producció audiovisual europea en el gènere documental, el qual viu una radiant etapa d’efervescència creativa. El cicle de projeccions també segueix comptant a la Bisbal amb la col·laboració del col·lectiu FIC.BiE per a l’organització i execució del projecte.

La propera estrena mensual que acollirà el Teatre Mundial serà L’hora dels deures de Ludovic Vieuille, el proper divendres 23 de febrer, a les 20h. La intel·ligència d’un nen es mesura a partir de  la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi? Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional? Una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell. Una nova reflexió de ‘DocsBarcelona del mes’ a la Bisbal d’empordà. I les que vindran.