29 octubre de 2018 a les 11:22

Bisbalenques i bisbalencs expliquen motius per votar una de les 8 candidates a batejar a la Biblioteca

Aurora Bertrana, Victòria Vigo, Maria Mercè Marçal, Maria Antònia Salvà, Lluïsa Duran, Maria Gispert, Maria Antònia Vilahur o Adela Trayter. Darrera setmana de votació pel procés participatiu que ha de servir decidir quin nom ha de tenir la Biblioteca de la Bisbal: finalitzarà el proper diumenge 4 de novembre (fins divendres també es pot votar presencialment al consistori). El vídeo adjunt a aquesta publicació mostra 8 persones bisbalenques les opcions votades i/o per quina proposta s’han acabat decantant. El document ha estat enregistrat i editat pel bisbalenc Xevi Codolà, amb la col·laboració de l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament. Per tal que bisbalenques i bisbalencs acabin de reflexionar per quin nom de dona optaran, també es pot accedir a aquesta breu explicació de cadascuna de les propostes finalistes

Durant tot el setembre passat bisbalenques i bisbalencs podien presentar propostes de noms: totes les propostes van passar del sedàs del que havia establert la Comissió bisbalenca pel nomenclàtor. I és que havien de partir de la premissa que el nom havia de ser d’una dona rellevant, relacionada amb el món de la cultura, la literatura i/o l’educació. Un altre condicionant era que havia de fer més de 5 anys de la seva defunció. La comissió, formada per ciutadans diversos i representants dels grups polítics vetlla per la paritat a través del projecte ‘Noms de Dones als carrers de la Bisbal’, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal.

L’Ajuntament va iniciar a finals d’agost aquest nou procés participatiu per decidir el nom del nou equipament municipal. La consulta popular oberta a tota la ciutadania –empadronada al municipi- es fa a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti contractada per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament, una eina per prendre decisions consensuades consultant la ciutadania. Quina dona donarà nom finalment a la Biblioteca municipal de la Bisbal ubicada a l’antic escorxador? Serà el dilluns 5 de novembre, a les 20 h, quan es farà una sessió de retorn per informar dels resultats a l’amfiteatre del Mundial. La darrera paraula la tenen les bisbalenques i els bisbalencs!

> VOTACIÓ EN LÍNIA