23 abril de 2019 a les 17:38

Blai Manté guanya el II Premi Empordà de Novel·la

|

El periodista mataroní Blai Manté ha guanyat el II Premi Empordà de Novel·la amb la obra El que portem a dins, la seva primera novel·la de ficció. Ahir, dilluns 22 d’abril, la Biblioteca Lluïsa Duran va acollir de lliurament del guardó. L’acte va comptar amb l’assistència del regidor Carles Puig i de l’impulsor del Premi, Jordi Imaz. 

Manté, vinculat al món del periodisme, considera que l’obra és «realisme de proximitat» amb un notori caràcter «semibiogràfic». El guanyador de la segona edició del Premi Empordà de Novel·la va explicar que el llibre gira al voltant de sentiments universals, tractats a través de la ficció i l’humor.

Més de mig centenar d’obres es van presentar a la segona edició del Premi Empordà de novel·la que s’organitza al municipi de la Bisbal d’Empordà. L’organització va recordar que l’any passat es van presentar set novel·les. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’editorial Brau Edicions i va néixer el 2017 amb la col·laboració entre Edicions Fahrenheit 45 i l’Àrea de Cultura del municipi baix-empordanès.

«Amb aquest increment de participacions podem afirmar que s’ha assolit l’objectiu de crear un nou espai perquè escriptors i escriptores puguin oferir les seves obres al públic», va explicar l’impulsor dels premis, Jordi Imaz. L’any passat el premi va ser per a Josep Pastells, amb la novel·la Sang Blava