10 juny de 2024 a les 16:36

Bona afluència de públic al 62è Aplec de la Sardana de la Bisbal, malgrat les inclemències del temps

La previsió de pluja va fer que el 62è Aplec de la Sardana de la Bisbal d’Empordà s’hagués d’aixoplugar al Pavelló Firal, ahir, diumenge. I, malgrat les inclemències del temps, l’afluència de public a l’Aplec es va mantenir i va ser la d’un any normal: la valoració que en fa l’organització és molt positiva. El cartell  va incloure les actuacions de la Bisbal Jove, Montgrins, Jovenívola de Sabadell i La Principal de la Bisbal.

La programació de diumenge va arrencar a les 10 h del matí i, un any més, la jornada va incloure un ampli ventall d’activitats paral·leles: una actuació de la Cobla Conrad Saló, una actuació de la Colla Joia de la Bisbal, concurs de colles improvisades (4-6 parelles amb inscripció prèvia), taller de ceràmica (que feia temps que no es feia, que va durar tot el dia i que, segons ha valorat l’organització, va ser «un encert»), taller de bitlles catalanes (durant el matí) i la XIII Trobada de Col·lecionistes de Plaques de Cava (durant el matí). Menció a part mereix l’exhibició de puntaires, que es farà durant tot el dia amb la participació de més de 150 i homenatge a Josep Felip i Juhera.

Les Puntaires i el taller de bitlles van ser els més perjudicats per la tempesta de darrera hora del matí. Les primeres, perquè tenien la trobada muntada al carrer, on era molt més lluida. I els segons, perquè necessitaven terra sense pavimentar per poder fer el seu taller, cosa que el temps no va permetre.

L’homenatge a en Josep Felip, ben emotiu, va comptar amb el suport d’autoritats polítiques municipals i del món de la sardana, a més de la seva família. Els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca també destaquen «l’èxit de les tres sardanes estrenades, un èxit, molt aplaudides pel públic». Alhora, també destaquen «el moment pel record de tots els que ens han deixat el darrer any, també molt sentit».

L’entitat organitzadora va efectuar un total dels 15 sortejos de lots oferts pel comerç i indústries locals i de proximitat, tal com posa de manifest el llibre de l’Aplec de la Sardana que s’edita cada any. «L’edició del llibre de l’Aplec d’enguany té un contingut extraordinari, dels millors dels darrers anys», explica l’organització. «I així ho corroboren els fidels lectors que ens ho han anat manifestant en aquest sentit», afegeixen. Els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca han volgut fer un agraïment a l’esforç i col·laboració de tots els sectors implicats en l’Aplec de la Sardana: «És un referent a Catalunya i és gràcies a tothom qui el fa possible que pugui anar tenint continuïtat».

La programació de diumenge va arrencar a les 10 h del matí i, un any més, la jornada inclourà un ampli ventall d’activitats paral·leles: una actuació de la Cobla Conrad Saló, una actuació de la Colla Joia de la Bisbal, concurs de colles improvisades (4-6 parelles amb inscripció prèvia), taller de ceràmica (que feia temps que no es feia i hi serà durant tot el dia), taller de bitlles catalanes (durant tot el dia) i la XIII Trobada de Col·lecionistes de Plaques de Cava (durant el matí).

Les Puntaires i el taller de bitlles van ser els més perjudicats per la tempesta de darrera hora del matí, les primeres perquè tenien la trobada muntada al carrer, allà era molt més lluida, i els segons perquè necessitaven terra sense pavimentar per poder fer el.seu taller. El taller de ceràmica va ser un encert. L’homenatge a en Josep Felip, ben emotiu, va comptar amb el suport d’autoritats de la política municipal i el món de la sardana, a més tota de la seva família. Les tres sardanes estrenades, un èxit, molt aplaudides pel públic. I el moment pel record de tots els que ens han deixat el darrer any, també molt sentit.

L’Aplec de la Sardana, novament, va escalfar motors durant la tarda de dissabte. En el cas de la prèvia el temps sí que va permetre que sigués al Passeig Marimon Asprer. Va ser amb una audició de sardanes (de set tirades) a càrrec de la Cobla Conrad Saló, de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló.

*Vídeo cedit per en Xevi Codolà

*Fotografies: Anna Pascual