9 juny de 2017 a les 12:10

Bona part de les demandes dels bisbalencs tindran cabuda als nous usos de l’antic ajuntament

Aquest dimarts passat el Teatre Mundial va acollir una sessió de treball on els bisbalencs podien debatre  quins usos hauria de tenir l’antic ajuntament. El debat participatiu per tal de definir-los venia motivat pel Pla de Barris de la Bisbal d’Empordà. I és que l’any 2010 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat per tal de recuperar el nucli antic del municipi, a partir de la millora mediambiental, urbanística i social. Així, es finançarà el 50% del cost de rehabilitació de l’antic ajuntament (una obra valorada en 1.000.000€ aproximadament). 

D’entre totes les propostes debatudes, cal destacar la ubicació de Ràdio Bisbal i la d’una sala polivalent que podria acollir bona part dels usos proposats. Ambdues, juntament amb l’allotjament de dependències municipals, van ser acceptades, a l’espera que els serveis tècnics en defineixin la ubicació concreta. Properament s’endegarà la fase de retorn comunicant el resultat final del debat participatiu.

Malgrat això, el regidor de participació Josep M. Castells va fer una carta oberta i autocrítica on declara que la sessió no es va desenvolupar tal i com es pretenia i que no va generar el debat que el consistori desitjava. D’altra banda es van descartar algunes propostes que no encaixaven amb les condicions d’usos necessaris per tenir cabuda a l’espai d’acord amb el pla de barris, o que ja disposarien d’un espai propi previst.