18 gener de 2021 a les 18:29

Campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal

|

La Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració del consistori, ha llançat una nova campanya per fer front a la presència d’excrements a la de gossos a la via pública de la Bisbal. Amb l’eslògan ‘Trepitjar merda no porta sort’ vol conscienciar a propietaris i propietàries de gossos per tal de fomentar el bon veïnatge i el bon ús de l’espai públic. Així, tots els comerços i serveis associats a l’entitat disposaran de bosses per tal que les persones propietàries despistades no tinguin excusa per no recollir l’excrement del seu animal.

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència. Així, és freqüent trobar excrements de gossos en llocs propers a escoles, parcs infantils, zones verdes i en molts carrers i camins de la Bisbal. Hi ha la falsa creença que deixar els excrements en zones verdes o sense urbanitzar és correcte perquè es creu que, fins i tot, és positiu com a adob. Però els excrements s’han de recollir sempre. També en camins, sòls sense edificar i escocells d’arbres.

L’Ordenança municipal de tinença i control d’animals, aprovada el desembre passat, preveu que les persones posseïdores d’animals han d’adoptar mesures per no embrutar amb les deposicions fecals les vies i/o espais públics i per evitar les miccions en les façanes d’edificis. Estan obligats a recollir i retirar els excrements de l’animal immediatament i de forma convenient i netejar, si fos necessari, la part de la via, espai públic o mobiliari que hagués resultat afectat. Les deposicions fecals recollides s’han de posar de forma higiènicament correcta (a dintre de bosses o d’altres embolcalls) a les papereres, en bosses d’escombraries domiciliàries o en d’altres elements que l’autoritat municipal pugui indicar. L’incompliment d’aquesta norma és una infracció greu i pot comportar sancions econòmiques

El bon veïnatge i la bona convivència requereix la implicació de tothom!