3 juliol de 2024 a les 8:47

Campanya d’actualització dels titulars de drets funeraris sobre nínxols, tombes o columbaris

La normativa vigent no permet donar sepultura a un nínxol, tomba o columbari a cap difunt sense l’autorització del titular del seu dret funerari. Si el propietari és el finat, no hi ha cap problema, però si no ho és, aquest enterrament ha de comptar amb el vistiplau del titular i aquí sovint hi ha problemes derivats de no haver canviat de nom els títols de propietat del dret quan mor el seu titular. 

Per aquest motiu, i per evitar problemes greus en un tema tan sensible, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa per recordar que és imprescindible que les persones que han rebut la transmissió d’un títol de propietat d’un nínxol o tomba dels cementiris municipals de la Bisbal, Castell d’Empordà o Sant Pol facin el tràmit de posar-lo al seu nom en aquest Ajuntament. És un tràmit ràpid i senzill, que es pot fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Ajuntament Vell). Cal omplir una instància de transmissió de la concessió administrativa de drets funeraris i cal portar el títol de la concessió, el DNI de les persones que intervinguin en la transmissió, el testament del fins llavors titular o altra documentació acreditativa i, si és el cas, la renúncia d’aquelles persones que hi poguessin tenir algun dret.

Davant qualsevol dubte o consulta es pot contactar amb el servei de Cementiris a través del telèfon 617 561 214 o del correu electrònic cementiri@labisbal.cat.