8 maig de 2020 a les 12:50

Campanya de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà per recollir documents sobre la Covid-19

|

L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà ha endegat la campanya #ArxivemlaCovid19, per tal de recollir el material que serà la memòria social del futur. Les imatges de tothom que hi contribueixi poden ser molt importants per ajudar a documentar i explicar en el futur el moment excepcional actual. I és que els arxius públics, en tant que institucions que tenen per objectiu la preservació i la custòdia de la memòria col·lectiva, es brinden a recollir les evidències d’un moment difícil com aquest per tal que, en el futur, es pugui disposar d’una memòria social directament construïda per la ciutadania i no només per les institucions i pels mitjans de comunicació.

Es recolliran documents analògics i digitals, textos personals (diaris de confinament, reflexions sobre la situació i vivències tant en fonts escrites com orals amb vídeo blogs o sonors), fotografies i vídeos creats per vosaltres i vinculats a la comarca. Per al material digital cal tenir en compte que els documents de conservació permanent han de ser de qualitat, per això cal que siguin les captures originals, que no hagin passat per serveis de missatgeria que comprimeixen la informació.

Hi pot participar qualsevol persona que vulgui aportar la seva experiència personal a través del correu electrònic acbaixemporda.cultura@gencat.cat (a partir de 10MB per WeTransfer). També es poden fer arribar els documents analògics a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà (carrer Teatre Vell, 8 de la Bisbal d’Empordà).

*Foto: Anna Pascual