9 gener de 2019 a les 17:15

Campanya de neteja i conscienciació al barri del Convent de la Bisbal

L’Associació de veïns del barri del Convent de la Bisbal ha engegat una campanya de conscienciació per netejar el barri amb la voluntat d’escampar-la arreu del municipi. Entre les mesures proposades hi ha encartellades a contenidors, fer murals a les parets cedides i la creació d’una brigada de voluntaris per fer neteja a les zones que consideren problemàtiques. 

A més de la campanya informativa que proposen, també faran trobades de veïns voluntaris per anar a realitzar tasques de neteja. «El barri és de tothom, també teu; ajuda’ns a netejar-lo», anuncien els cartells que han difós per aquest objectiu. La primera trobada de veïns està programada per al diumenge 27 de gener a les deu del matí al costat dels pisos del Mas Quinto d’aquest barri.

I és que, tal com va alertar l’associació, l’augment de la brutícia i les escombraries als carrers del municipi, i en especial del barri, no és culpa de la «inacció de l’Ajuntament», sinó de l’«incivisme» dels seus habitants. Així doncs, des del consistori se celebra la iniciativa que, al cap i a la fi, no vol substituir l’Ajuntament, sinó col·laborar i crear un esperit de barri que pugui esdevenir model a la Bisbal d’Empordà.

Es per això que el col·lectiu ha previst accions de neteja a les zones comunes de propietat privada on l’Ajuntament no pot actuar. En aquest sentit i aprofitant el marc urbanístic del Pla General d’Ordenació Urbana s’està treballant per tal que es pugui fer una cessió de les zones comunes i el consistori es pugui fer càrrec d’assumir les tasques de manteniment, com a qualsevol altra zona de la Bisbal.

«Tenim reunions periòdiques amb l’associació i, a més, esperem que el sistema porta a porta que volem implementar el 2020 pugui ajudar a revertir la situació», va explicar la regidora Maria Roure. L’Associació de veïnes i veïns del Barri del Convent també va presentar una proposta de millores per al barri en el darrer ple municipal que l’Ajuntament està estudiant. En aquest sentit, «volem agrair la feina que fa l’associació», va concloure Roure.