24 febrer de 2020 a les 17:19

Campanya de recollida de fotografies per recordar la nevada del 2010 a la Bisbal

El proper 8 de març farà deu anys de la nevada més gran de les últimes dècades a la Bisbal d’Empordà. Un autèntic temporal de neu que va col·lapsar bona part de Catalunya i que va provocar que més de 200.000 famílies es quedessin sense llum durant dies a les comarques de Girona, a causa de la caiguda d’una trentena de torres elèctriques. La neu va arribar amb intensitat fins a la línia de la costa, fet que va provocar afectacions en més d’un centenar de carreteres i va deixar milers de camions aturats a l’autopista. La borrasca va fer que la neu arribés fins i tot acompanyada de tempesta i d’un gran temporal marítim amb onades de fins a 8 metres.

La Bisbal, amb prop de 40 centímetres de gruix de neu, no en va ser cap excepció. Per commemorar aquesta nevada, una de les més importants que viurà aquesta generació, s’engega una campanya de recollida de fotos del succés al municipi bisbalenc. Tothom que disposi de fotografies de la nevada o enllaços de vídeos (a les plataformes youtube o vimeo) i vulgui compartir-los, els pot fer arribar al correu electrònic nevada2010labisbal@gmail.com fins el proper dijous 5 de març.

La iniciativa anirà emmarcada a la previsió meteorològica que es publica setmanalment al web municipal, amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà. Així doncs, la previsió meteorològica del proper 8 de març al web municipal inclourà una galeria amb una selecció de totes les fotografies enviades.

*Fotografia: Xevi Codolà