26 maig de 2022 a les 19:30

Campanya per adherir comerços del municipi al Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà

El 29 d’abril passat va presentar-se el Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà i aquest maig s’ha engegat una campanya per captar establiments comercials que vulguin adherir-s’hi. La campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població pretén que, a l’octubre, quan es comenci a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació. Es pot consultar tota la informació corresponent a través del document adjunt a aquesta publicació

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 732 joves que són titulars del Carnet Jove a la Bisbal, on ara hi ha 9 avantatges. L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la Bisbal i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de cultura (11,1%), salut (11,1%), formació (11,1%), esports (22,2%) i altres (44,4%). D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 732 titulars (56% noies i 44% nois) que el CJ té avui a la Bisbal d’Empordà, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,9%), 14-17 anys (14,2%), 18-21 (27,6%), 22-25 (26,5%), 26-30 (27,4%) i 31 anys (2,3%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Bisbal. A més del jovent de la Bisbal, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Empordà (8.421 joves), a les comarques gironines (53.534 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu és que el nou Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. El jovent de la Bisbal que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Bisbal a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’Imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.