26 abril de 2019 a les 13:40

Cancel·lació del 34è Rally Empordà per incompatibilitat amb unes obres a la GIV-6703

L’Escuderia Baix Empordà, com a entitat organitzadora del 34è Rally Empordà que estava previst pel proper 25 de maig de 2019, amb sortida i arribada a la Bisbal, ha fet pública la impossibilitat d’organitzar l’edició d’enguany. El detonant que ha fet anul·lar aquesta prova –puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis- han estat les actuacions que es realitzaran properament a la carretera GIV-6703, que inclou el tram cronometrat de Els Àngels, de 15,64 km.

Segons va informar la Diputació de Girona, del dia 13 al 24 de maig, el tram de 10 km que va des de la N-II fins al Santuari dels Àngels, s’hi fan obres de conservació per a la rehabilitació superficial del ferm, amb regs asfàltics i graveta. Com que això no és compatible amb el pas de vehicles participants en una prova esportiva (es limitarà la velocitat pel risc de lliscament els 15 dies següents de la finalització dels treballs), l’Escuderia Baix Empordà ha publicat un comunicat justificant l’anul·lació. Es pot consultar el document sencer a través d’aquest enllaç.

L’entitat ha volgut «agrair l’acollida i col·laboració per part de l’Ajuntament de la Bisbal que ha tingut en l ral·li durant aquests darrers anys». A més, també han explicat que esperen poder tornar-lo a organitzar de cares a l’any 2020.

D’altra banda, el regidor de l’Àrea d’Esports del consistori bisbalenc, David Baixeras ha manifestat el desig «que la propera edició es pugui celebrar amb total normalitat». També ha volgut agrair la feina de l’escuderia i reforçar el suport de l’Ajuntament de la Bisbal en l’acte: «Per la Bisbal és un acte molt esperat convertir-se per un dia en la capital del motor», ha afegit Baixeras.