7 desembre de 2020 a les 12:47

Canvi de sentit de la circulació al nucli antic de la Bisbal d’Empordà

|

Després de les obres de millora del carrer Ample i l’entrada en vigor de l’ordenança  de circulació amb control regulat fotogràficament, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha redefinit el sentit de circulació de vehicles al carrer Ample, plaça Jacint Verdaguer, carrer Germans Sitjar, carrer de la Canonja i plaça de la Llibertat. Així, l’únic accés és pel carrer Ample i la sortida, a la plaça de la Llibertat (es pot visualitzar el mapa adjunt a aquesta publicació).

Les persones que viuen o treballen a la zona i necessiten accedir-hi amb vehicle poden omplir un formulari (disponible a l’apartat de Via Pública del Catàleg de Tràmits del web municipal) per a la corresponent autorització: el permís pot ser permanent, temporal o puntual. Veïns i veïnes del nucli antic que encara no hagin demanat una autorització d’entrada a la zona, també poden fer-ho a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17). Les persones autoritzades poden accedir a la plaça Jacint Verdaguer, carrer Germans Sitjar i carrer de la Canonja per accedir als seus garatges o fer una parada, que segons la Llei de Seguretat Vial, no pot superar els dos minuts, sense que la persona conductora pugui abandonar el vehicle (en cas de ser l’únic ocupant del vehicle, es demana activar els llums d’emergència).

Va ser el passat 1 d’octubre quan es va activar el sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal i, des de llavors, se sanciona l’accés irregular. El sistema permet regular la circulació mitjançant una càmera enregistradora i la identificació automàtica de vehicles ubicada a l’accés al carrer Ample des de l’avinguda les Voltes. Així, amb un senyal de trànsit s’especifica que només poden entrar en aquesta zona els vehicles que prèviament hagin estat autoritzats. La zona afectada per la restricció de circulació inclou el carrer Ample (on hi ha ubicada la càmera), la plaça Jacint Verdaguer, el carrer de les Mesures, carrer Pella i Forgas, carrer Sant Jaume, plaça Major, carrer del Raval, carrer Valls d’en Colomer, carrer de la Riera, carrer Germans Sitjar, carrer Canonja, plaça de la Llibertat i carrer dels Valls. Amb aquest nou sistema l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà vol seguir prioritzant la circulació de vianants i restringir l’accés als vehicles motoritzats no autoritzats, alhora que facilita el pas de vehicles amb permís.