13 octubre de 2011 a les 11:13

Canvien els horaris de les sessions amb fisioterapeuta dels parcs de salut de la Bisbal

Els horaris de les sessions amb fisioterapeuta dels parcs de salut de la Bisbal s’han modificat i, a partir d’ara, es faran un dimarts al mes i totes dues sessions al costat del pavelló d’esports. Els canvis s’han fet a petició de l’Àrea de Salut de l’Ajuntament, ja que s’havia observat que a la tarda hi ha una elevada concurrència de gent en aquella zona.

Els nous horaris de les sessions gratuïtes amb fisioterapeuta seran a dos quarts de cinc de la tarda, la primera, i a dos quarts de sis de la tarda, la segona. Els dies i les hores de les sessions mensuals es podran consultar al lloc web de l’Ajuntament de la Bisbal, www.labisbal.cat, i al de Dipsalut, www.itinerarisiparcsdesalut.cat, i també s’anunciaran oportunament a les cartelleres municipals i a la pantalla informativa del Centre d’Assistència Primària (CAP) de la Bisbal.

Els Parcs Urbans de Salut Parcs estan especialment dirigits a adults i gent gran i tenen com a objectiu la salut i no el rendiment esportiu i els aparells no són aconsellables per a menors de 16 anys. Els aparells que formen aquests parcs estan enfocats a realitzar un treball de prevenció, millora i/o manteniment dels moviments necessaris per a les activitats de la vida diària per així millorar la qualitat de vida de les persones.

Els aparells estan pensats perquè els pugui utilitzar gran part de la població, són exercicis amb mínim impacte articular i estan pensats per respectar i millorar, en la mesura que es pugui, la higiene postural. Tenen transferència positiva a les activitats de la vida diària. s’han seleccionat aparells que ofereixin certa resistència al moviment per disminuir la velocitat d’execució i controlar-la. Són moviments guiats i de fàcil execució i són aparells segurs (baranes de recolzament, material antilliscant, vores dels aparells arrodonides). Cada Parc Urbà de Salut compta amb un plafó general amb informació per utilitzar-lo correctament.