31 juliol de 2019 a les 16:51

Cap de setmana d’activitats de tancament de l’homenatge a La Tabacalera de la Bisbal

|

Aquest cap de setmana culmina l’homenatge de La Tabacalera de la Bisbal d’Empordà, que enguany ha fet 31 anys que va obrir les seves portes. Si bé el passat dissabte 22 de juny la plaça del Castell  va acollir un esdeveniment especial que va tornar a omplir de ska, punk i rock, aquest cap de setmana es vol tancar el cicle amb una xerrada i una cercavila jam session.

Les activitats arrencaran divendres a les 20 h, al Castell Palau de la Bisbal, amb una xerrada amb la presència de persones implicades: Àngel Figa, Albert Vancells i Pere Maruny. El projecte La Tabacalera 1988-1995: resistència cultural a la Bisbal d’Empordà, tal com es va batejar, ha inclòs una exposició dedicada a La Tabacalera al Castell Palau de la Bisbal: fins dissabte (inclòs) s’hi poden veure cartells, fotografies, fanzins i d’altres objectes relacionats amb el local social.

I diumenge culminarà l’homenatge amb un Cercavila amb La Tabacalera Street Band: una carrossa equipada per a concerts anirà acollint actuacions improvisades de músics de la Bisbal i rodalies. La sortida serà a les 19.30 h davant de La Tabacalera (al carrer Rec del Molí).

El concert d’homenatge a La Tabacalera del passat 22 de juny va incloure l’actuació de quatre dels grups més importants que van sortir del local autogestionat durant els seus vuit anys de vida. Komando Moriles, Club Moriarty, La Família Manson i Miok’s van ser els encarregats de transportar la plaça del Castell de la Bisbal a l’època en què grups com ara The Toasters, Bad Manners, Doctor Explosion, Red Alert, The Busters o la Polla Records feien una parada durant les seves gires al local regentat per l’associació juvenil La Lluna Negra.