30 març de 2023 a les 12:26

Cap de setmana de doble celebració al Terracotta Museu: Dies Europeus de l’Artesania i “Hola Ceràmica”

L’abril arrenca amb força al Terracotta Museu. I és que, aquest cap de setmana, dissabte 1 i diumenge 2 d’abril, hi coincideixen dos esdeveniments que cal subratllar. D’una banda, els Dies Europeus de l’Artesania, una iniciativa que busca promoure i difondre tota la riquesa dels oficis artesans i els seus valors, com ara la creativitat, la tradició i la innovació. I enguany coincidirà amb les jornades Hola Ceràmica! promogudes per l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica i organitzades per les mateixes ciutats que en formen part, com la Bisbal d’Empordà.

Amb motiu dels dos esdeveniments, el Terracotta Museu oferirà un cap de setmana de portes obertes. Així, es podrà visitar gratuïtament l’exposició permanent del museu per tal de descobrir el patrimoni ceràmic de la ciutat, la seva història i importància, la gran varietat de peces que s’han produït i la gran qualitat dels mestres ceramistes bisbalencs. Alhora, també es podran visitar les exposicions temporals en cartell: Orgull de terrisser, la sisena edició de Ceràmica Viva i Mirades, de Núria Gimbernat.

Per acabar-ho d’adobar el diumenge s’ha programat una visita guiada a l’exposició permanent. La proposta permetrà descobrir la importància que ha tingut i encara té aquest sector en la història i l’actualitat de la Bisbal i l’edifici on s’ubica el Terracotta Museu: una antiga fàbrica, la Terracotta, un edifici singular que manté els elements més característics d’aquesta indústria.