24 abril de 2017 a les 10:39

Celebració dels III Jocs Florals al geriàtric municipal Zoilo Feliu

||||||

El passat dijous 20 d’abril, en motiu de la festivitat de Sant Jordi, l’equip de treballadors de la l’equip de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà  van organitzar la Tercera Edició dels Jocs Florals: un petit  certamen literari per continuar fer arribar la llengua i la cultura a les persones grans del centre. A més a més, la iniciativa també pretén despertar la creativitat de familiars i treballadors/es.

Enguany hi van haver dues categories de participants: una de familiars i treballadors/es i, l’altra, infantil. Es va convocar un jurat -per tal que en fes tria i tingués un caire més oficial- format per Elena Montiel (tècnica d’educació) i Lola Casademont (tècnicade cultura).

L’organització també va esmentar que en aquesta 3a edició es va percebre un augment de la participació de treballadors/es i una disminució de familiars.  I és que els residents al centre no van participar-hi escrivint: van fer-ho recitant poemes d’autors reconeguts de la nostra literatura. Així doncs, es van llegir pomes com ‘Florejada bisbalenca’ (Josep Vancells i Marquès) o ‘A una dama’ (Ramon Bassegoda i Amigó).

Els tres guanyadors del concurs van ser Nuria Dalmau amb el 1r premi per ‘Cicle Vital’, Josep Antoni Triviño amb el 2n premi per ‘Mans formoses’ i Mar Lavador amb el 3r premi per ‘La noia de blanc’. El personal del centre va voler agrair la participació de tothom, així com de les famílies que van plantar flors al jardí del centre, portant plantes per tal de celebrar els III Jocs Florals del geriàtric.

Als documents adjunts es poden consultar els tres poemes guanyadors.