12 juny de 2018 a les 17:12

Cèramica i vi: 2.500 anys d’història’ al Terracotta Museu

El Terracotta Museu, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Espai del Vi organitzen, el proper 15 de juny, l’activitat Ceràmica i vi: 2.500 anys d’història. És una proposta tècnica i sensorial que neix amb la voluntat de recuperar, reivindicar i posar en valor l’antic maridatge entre la tradició ceràmica i la viticultura. 

L’activitat arrencarà amb una taula rodona on arqueòlegs, enòlegs i productors de vi explicaran el passat, el present i el futur del vi elaborat en ceràmica.
Tot seguit els assistents podran experiementar una innovadora proposta sensorial que tindrà lloc a l’interior d’un dels antics forns del Museu. I és que en aquest espai de dimensions reduïdes es barrejarà música, llum i imatges amb el tacte, els gustos i els aromes de la terra, les vinyes i el vi.

Finalment es farà una degustació de vins elaborats en àmfores i servits en copes de ceràmica, que s’acompanyarà d’un tastet de formatges de la Casa Martell de Fonteta. Les copes estaran inspirades en la forma del cílix, el recipient de ceràmica que s’utilitzava pel consum del vi a l’antiguitat grega. Han estat realitzades expressament per l’ocasió en ceràmica negra pel mestre ceramista de Fonteta, Josep Matés. El tastet anirà càrrec de Josep Mitjans, enòleg i vitivinicultor del celler Masia Can Mayol, un dels precursors de la recuperació de la ceràmica per l’elaboració de vi a Catalunya.

La  proposta vol ser immersiva i aportar una experiència única. És per això que l’aforament és limitat: tots aquells que hi vulguin participar s’han d’inscriure prèviament al 972 642 067. El preu de l’activitat és de 10€ per persona. 

Programa:

> 18:30h: Ceràmica i Vi. Passat, present i futur
Taula rodona amb la participació de:
 Gabriel de Prado, director del MAC Ullastret;
Gustau Vivar, director del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya; Josep Matés, terrisser;
 Xavier Albertí, president de la DO Empordà; 
Josep Mitjans, enòleg del celler Loxarel (Vilobí del Penedès);
 i Marta Arenas, enòloga, vinicultora i sommelier


.
> 19:30h:
El Forn dels sentits
. Espai sensorial a càrrec de Gla Empordà

.
> 20:00h:
Tast de vins elaborats en àmfores
A càrrec de Josep Mitjans, enòleg i historiador.

Preu de l’activitat: 10€

Aforament limitat (50 persones)

Inscripció prèvia al 972 642 067