6 juliol de 2021 a les 10:07

Cinema a la Freschhhhca: tots els dimarts de juliol a les Escoles Velles

|

L’entitat bisbalenca El Foment de les Cultures es presenta en societat amb un cicle de cinema a la fresca a les Escoles Velles de la Bisbal. Tots els dimarts de juliol es projectarà un film: seran quatre títols clàssics procedents de Senegal, Marroc, Itàlia i Espanya. «En temps de pandèmia, on les distàncies socials sembla que han vingut per quedar-se, proposem fer un viatge on l’amor és el motor i el detonant», han explicat des de l’entitat. «Amb aquest cicle de 4 pel·lícules, volem retre homenatge al cinema com una de les arts que més ens poden fer empatitzar amb l’altre».

La proposta arrencarà avui, amb ‘Touki Bouki’ (Senegal, 1973), film sobre joves senegalesos que volen migrar: una història d’amor i desig. ‘Touki Bouki’, obra cabdal del cinema africà, és un retrat dels efectes del capitalisme i el colonialisme. Continuarà el dimarts 13 amb ‘Le grand Voyage’ (Marrroc-França, 2004); el dimarts 20 amb ‘Ladrón de bicicletes (Itàlia, 1948); i culminarà el dimarts 27 amb ‘La vida alrededor’ (Espanya, 1959). Es pot consultar la programació amb detall a través d’aquest enllaç.

Si bé la projecció serà a les 21.30 h, ja obriran les portes a les 20 h amb música diversa: african beats, world music i spanish yé-té pop. L’espai, amb aforament limitat i ús obligatori de mascareta, oferirà servei de bar. Serà una proposta gratuïta amb donació voluntària a mode de taquilla inversa.