16 juliol de 2018 a les 13:48

Cloenda d’ATrapaelRap: un taller de rap amb música en directe a les Escoles Velles

|

Quan s’uneixen l’Escola Municipal de Música Conrad Saló amb els joves que participen a les activitats de les Escoles Velles poden passar coses tan sorprenents com sentir rapejada la Santa Espina o el clàssic ‘Californication’ de Red Hot Chili Peppers. I és que, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat, i gràcies a una subvenció del Programa “Proeducar” finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, l’Àrea d’Ensenyament va organitzar durant els dies 11 i 12 de juliol el taller Atrapaelrap, amb el propòsit d’apropar la música i la cultura a tot el jovent del municipi d’entre 12 i 18 anys.

Amb la complicitat de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, dels joves rapers bisbalencs Èric Cabrillana i Àlex Milla i amb la col·laboració de l’Espai Jove, durant dues tardes les aules i el pati de les Escoles Velles van esdevenir un taller de músics a través del qual es va treballar per composar unes suggeridores peces de rap amb música en directe. D’una banda, l’Eric i l’Àlex han sigut els encarregats de realitzar el taller en el que han explicat la història i la tècnica d’aquest estil musical per, a posteriori, escriure’n de forma conjunta una lletra pròpia. Per altra banda, professors i alumnes de combo de l’Escola de Música es van encarregar de preparar les bases que posarien música al rap. Així, tot el jovent que van assistir a l’activitat va tenir l’oportunitat d’escollir si volien provar de tocar algun instrument i incorporar-se amb els músics, o si bé preferien fer el taller i escriure’n la lletra.

Finalment el dijous 12 de juliol, a partir de  les 19.30h, després de tota una tarda d’assaig, es va celebrar l’actuació en directe i oberta al públic, en la que es va poder escoltar-ne el resultat: els joves van rapejar les lletres i els músics hi van posar diverses bases musicals. Com a sorpresa final, el DJ Joan Serinyà va versionar la sardana La Santa Espina i l’Eric i l’Àlex van ser els encarregats de posar-hi la veu. Un resultat del tot original i gratificant que va captivar al públic assistent.