El passat dissabte 2 de juny, la sala d’actes de les Escoles Velles va acollir la festa de cloenda del Projecte Rossinyol, un projecte mentor que a la Bisbal d’Empordà ja ha arribat a la seva novena edició. Es tracta d’un programa que impulsa la Universitat de Girona conjuntament amb l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà en el qual estudiants universitaris es converteixen, durant uns mesos, en mentors de nens i nenes d’origen estranger dels diferents centres educatius del municipi.
Aquest any hi ha participat un total de 6 persones mentores i 6 de mentorades. Les mentorades eren alumnes de 5è, 6è i 2n d’ESO de les Escoles Joan de Margarit, Mas Clarà, Cor de Maria, Institut de La Bisbal i de l’Escola l’Empordanet, que aquest any s’ha estrenat en el projecte. L’alumnat de la Universitat tenia orígens ben diversos: dels estudis de Treball Social, Psicologia, Infermeria i Ciències Polítiques. Les parelles s’han anat trobant setmanalment i han fet sortides culturals i d’oci, tant a la Bisbal com a altres zones de la Comarca: e Terracotta Museu, el Castell Gala-Dalí de Púbol, la platja, el cinema, la Universitat… Tots plegats també van pujar al Castell de Montgrí i, per primera vegada, es va realitzar una excursió amb totes les persones participants del Projecte Rossinyol de la província de Girona a Port Aventura.
L’objectiu que persegueix aquest projecte és que l’alumnat d’origen estranger del municipi que tenen un potencial acadèmic important, puguin realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educatiu i lingüístic, a través de l’acompanyament i la guia d’alumnes que, de forma voluntària, els poden obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés.
A l’acte de cloenda, Enric Marquès, regidor de l’Àrea d’Ensenyament, i Núria Felip, professora de la Universitat de Girona i representant del projecte, van destacar els valors que es potencien amb un projecte de mentoratge com el Rossinyol. I és que petits i grans van estar d’acord en que el vincle i els llaços d’amistat que s’han creat no acaben aquí, sinó que els mentors seguiran essent un niu per als petits rossinyols.