31 agost de 2011 a les 18:44

Col·loquen la nova passera sobre el Daró a la Bisbal

El muntatge de la nova passera va començar aquest dilluns, quan es van transportar dos mòduls dels tres previstos, i es van deixar a la llera. A la tarda, es va situar la grua a la llera per poder treballar, entrant pel pas del pont vell. Dimarts al mati va arribar l’últim tram del pont i es van iniciar el treballs de col·locació amb la grua, els soldadors i els topògrafs, per deixar ben assentada la nova estructura.

Inicialment es va col·locar el primer el tram del costat del passeig Marimon Asprer, llavors el tram del mig, que és el més llarg i, finalment, el tram d’Agustí Font. Aquesta fase va acabar-se pels volts de les cinc de la tarda i només falta la soldadura i col·locació de tarima fusta, llums amb LED i refer els paviments existents a costat i costat del Daró.

La nova passera connectarà la zona del Mundial i de l’aparcament del camp de futbol vell i el passeig Marimon Asprer, amb la zona de futurs equipaments com la Biblioteca Central Comarcal, el futur Centre Cívic i la zona esportiva. Igualment, serveix de connector entre el nucli antic i les voltes amb la zona comercial de l’Aigüeta.

El pont s’ha situat a meitat de distància entre el pont nou, a la C-66, i el pont de l’Embut, tangent a la rotonda que hi ha a la confluència dels carrers Agustí Font i Pompeu Fabra, de forma que queda sensiblement perpendicular a les dues ribes. El pont ha de salvar una distància superior als 35 metres i és una estructura d’un sol tram sense piles intermèdies, cosa que n’ha facilitat la construcció i no suposarà cap impediment en les possibles avingudes del riu. El projecte del pont de vianants l’ha redactat l’equip Blàzquez Guanter Arquitectes.