8 juny de 2017 a les 15:29

Comença el període de matriculació per a nous alumnes a l’Escola Municipal de Música Conrad Saló

L’Escola Municipal de Música Conrad Saló enceta el període de matriculació per a nous alumnes. Serà del 12 al 21 de juny. Sensibilització (a partir de 4 anys), iniciació, llenguatge musical, clàssic i modern, grans formacions (coral, conjunt guitarres, marxes o cobla) i cambra / combos. Amb instruments tan diversos que van des de la bateria a la gralla, passant pel trombó de vares, pel piano o per la flauta travessera. Les places són limitades i els horaris per inscriure-s’hi són de 9h a 15h a El Mundial (972 64 25 93). 

L’any 1981 es varen iniciar les primeres classes de música amb el nom  d’Escola de Cobla comarcal con rad Saló, dirigida a nens de la Bisbal i comarca. Fins el curs 2006/2007, l’escola va funcionar com a Escola de Cobla Comarcal, on nomes es feien classes de solfeig i instrument d cobla i on hi assistien una trentena d’alumnes però a partir del seguen curs es va decidir ampliar l’Escola amb altres instruments que no eren de cobla. Trompeta, trombó, fiscorn, contrabaix, flabiol i tamborí, tible, tenora, piano, guitarra clàssica, elèctrica, baix elèctric, violí, flauta travessera, bateria, clarinet i saxòfon.

Actualment a l’escola hi assisteixen uns 130 alumnes de la Bisbal i comarca, el seu objectiu és educar els nens i les nenes musicalment des dels inici per tal d’assolir una base sòlida que els permeti seguir endavant en la seva formació musical. Al llarg de l’any, l’Escola ofereix diferents actuacions sense ànim de lucre ja que les audicions musicals o a mateixa cobla es consideren una pràctica indispensable en l’etapa d’aprenentatge dels seus alumnes.

L’Ajuntament de la Bisbal segueix essent l’organisme que gestiona i coordina la tasca de l’Escola, la qual es finança amb l’aportació de l’ajuntament i amb la quota i la matrícula que paguen els alumnes d’acord amb les ordenances fiscals vigents. A  l’Escola hi ha 13 professors.

 

HORARIS:

Llenguatge
Iniciació i Sensibilització (4 i 5 anys): 1 hora a la setmana.
Preparatori 1, Preparatori 2, Grau Elemental 1 i 2 (6, 7, 8 i 9 anys): 1 ¼ h a la setmana.
Grau Elemental 3 i 4: 2 h setmanals, 1 sol dia
Grau avançat 1,2,3,4,5,i 6, 2 h setmanals, 1 sol dia

Instrument
A Preparatori 2 inicien l’instrument, fan 30 mínuts a la setmana. A partir del Grau  Elemental 1 i, depenent dels l’alumnes,  ja en fan 45 o 60.


Conjunts instrumentals
COBLA  – 1 ¼  h a la setmana
COMBO –  1 ½  h a la setmana
BISBAND – 1 h a la setmana
GRUP DE GUITARRES – 1 h a la setmana

 

PREUS PÚBLICS DE L’ESCOLA DE MÚSICA
S’apliquen en funció del que fa i on resideix l’alumne. Són tarifes mensuals i amb un únic preu de matrícula. Les quotes mensuals dels cursos són bonificades pels residents a La Bisbal i no bonificades per a les persones de fora de La Bisbal, d’acord amb les ordenances fiscals vigents. Per al proper curs, els Ajuntaments que hi estiguin interessats, podran signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament  de la Bisbal amb la finalitat que les quotes  mensuals siguin iguals per a tots els alumnes.