19 novembre de 2019 a les 16:21

Comença el període de presentació propostes pel guardó Bisbalenc/a de l’Any 2019

|

L’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà proposa una nova consulta ciutadana: que les persones empadronades al municipi escullin el Bisbalenc/a de l’any 2019. Es tracta d’un guardó honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona que aquest 2019 hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic.

«El guardó permetrà seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, fer un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta», ha explicat el regidor de Participació, Carles Puig. «Serà un guardó honorífic d’elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania», ha afegit Puig.

Així, el proper dimecres 20 de novembre arrenca el període de presentació de candidatures al Bisbalenc/a de l’Any 2019. Fins el 29 de novembre la ciutadania podrà presentar propostes que compleixin amb els requisits: que enguany hagin destacat per la seva tasca social, cultural, educativa, científica, esportiva i/o ambiental; que hagin viscut, visquin o tinguin lligams amb la Bisbal d’Empordà; que no hagi manifestat la seva oposició a rebre el reconeixement; o que estiguin vius/ves (o ho hagin estat fins enguany). Es poden consultar totes les bases a través la pataforma municipal de participació ciutadana i si hi ha alguna candidatura que no compleix els requisits, la candidatura serà rebutjada.

Cada persona només pot proposar una candidatura i totes les propostes hauran de presentar-se acompanyades del nom de la persona proposada i un breu argument explicatiu, acompanyat de dades de contacte de la persona que presenta la candidatura. Les propostes hauran de ser presentades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana municipal de la Bisbal d’Empordà), o presencialment al registre d’entrada de l’Ajuntament.

Pel que fa al període de votació popular serà del 2 al 15 de desembre. Es votarà en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a l’Ajuntament (durant els horaris d’obertura de l’equipament). En el cas que no hi hagi cap candidatura amb més d’un 10% dels vots, es farà una segona ronda del 16 al 22 de desembre amb les 5 candidatures més votades. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà podran votar la seva proposta de candidatura: podran ser votades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a l’entrada de l’Ajuntament. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el diumenge 29 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens. Ara bé, cal tenir present que el consistori es reserva el dret de deixar deserta la distinció de Bisbalenc/a de l’Any 2019, en el cas que cap candidatura compleixi amb els requisits necessaris.


Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any serà inscrit en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament. Cal tenir present que aquesta primera edició del premi vol ser una prova pilot per anar-la adaptant en funció de l’experiència recollida. A més a més, es preveu que més endavant –i en funció del seu desenvolupament- les bases i la normativa del Bisbalenc/a de l’Any siguin aprovades al Ple Municipal del consistori.