19 novembre de 2021 a les 7:44

Comença el període de presentació propostes pel guardó Bisbalenc/a de l’Any 2021

|

L’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà presenta avui l’edició del Bisbalenc/a de l’Any 2021: un procés de participació ciutadana per tal les persones empadronades al municipi escullin qui mereix el guardó. Es tracta d’un reconeixement honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona que aquest 2021 hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic.

«El guardó permetrà seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, serà un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta durant aquest any», ha explicat el regidor de Participació, Carles Puig. «Serà un guardó honorífic d’elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania», ha afegit Puig.

Així, avui, divendres 19 de novembre, arrenca el període de presentació de candidatures al  Bisbalenc/a de l’Any 2021. Fins el 29 de novembre la ciutadania podrà presentar propostes que compleixin amb els requisits: que enguany hagin destacat per la seva tasca social, cultural, educativa, científica, esportiva i/o ambiental; que hagin viscut, visquin o tinguin lligams amb la Bisbal d’Empordà; que no hagi manifestat la seva oposició a rebre el reconeixement; o que estiguin vius/ves (o ho hagin estat fins enguany). Es poden consultar totes les bases a través del web municipal (www.labisbal.cat/participa) i si hi ha alguna candidatura que no compleix els requisits, la candidatura serà exclosa.

Tothom pot proposar candidatures i totes les propostes hauran de presentar-se acompanyades del nom de la persona proposada i un breu argument explicatiu, acompanyat de dades de contacte de la persona que presenta la candidatura. Les propostes hauran de ser presentades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana municipal de la Bisbal d’Empordà), o presencialment al registre d’entrada de l’Ajuntament Vell, amb un sobre a l’atenció de l’Àrea de Participació.  

Pel que fa al període de votació popular serà de l’1 al 15 de desembre: totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà podran votar la seva proposta de candidatura. Es votarà en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a una vuitena d’establiments del municipi associats a la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà: L’Aula, Turroneria Mira i Fills, Llibreria La Siglantana, Drogueria Farreny, Peixos Carmen, Restaurant l’Escut, Saballs Gestió i Electrodomèstics Cortadellas. Cada persona podrà votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. En el cas que cap candidatura arribi al 10% dels vots es farà una segona ronda del 16 al 20 de desembre amb les 5 candidatures més votades.

La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el dimarts 28 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens. El consistori es reserva el dret de deixar deserta la distinció de Bisbalenc/a de l’Any 2021, en el cas que cap candidatura compleixi amb els requisits necessaris.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any 2021 serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament.

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana

 

*Fotografia cartell: Marc Vilà