26 octubre de 2022 a les 7:36

Comença la nova campanya Salut, emancipació i empoderament a la Bisbal d’Empordà

||||

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal de l’Empordà, amb la col·laboració del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà i el finançament del Pacte d’Estat contra la violència, han programat un conjunt d’activitats dins de la campanya Salut, Emancipació i Empoderament, adreçades especialment a dones, amb la finalitat de millorar el seu benestar i las eva salut integral. A més, aquests tallers (programats fins al desembre) també donen l’oportunitat a les dones de fer xarxa i serveixen per donar a conèixer el servei i recollir les seves necessitats. 

Per una banda tots els dimecres, des del 26 d’octubre i fins el 14 de desembre, de 19 a 21 h a l’Ajuntament Vell de la Bisbal es proposa una nova edició del cercle de dones. Aquest taller vol ser un espai on reflexionar i prendre consciència, conjuntament, sobre la identitat com a dones. Vol ser un espai con connectar, compartir, aprendre i gaudir, que ajudarà a gestionar emocions i a desenvolupar l’autoestima i les habilitats per relacionar-se. Les sessions aniran a càrrec de Neus Gòmez, psicòloga del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Per les amants de la música es proposa tots els dimarts del 8 al 29 de novembre (De 19 a 20.30 h a l’Ajuntament Vell) ajudar-nos a millorar el nostre benestar físic, emocional, social, cognitiu i psicològic a partir de la musicoteràpia. S’utilitzarà el model GIM (Guidded Imagery and Music o Imatge Guiada amb Música) per aprendre a desenvolupar estratègies efectives per manejar l’angoixa, l’estrès i l’ansietat, tot afavorint el benestar. Les sessions seran impartides per Anna Nadal, metgessa i musicoterapeuta.

Per últim es programa proposa un taller d’autoprotecció el dijous 1 de desembre de 17 a 19.30 h, també a l’Ajuntament Vell de La Bisbal d’Empordà. L’activitat té per objectiu ensenyar tècniques per repel·lir i fugir davant  d’una agressió masclista. En el taller es podran aprendre accions com cobrir-se o defensar-se davant d’una agressió.

La inscripció a qualsevol de les activitats és gratuïta però obligatòria. Pot formalitzar-se al telèfon 972 64 23 10 o a siad@baixemporda.cat. Es pot consultar més informació a través dels documents adjunts a aquesta publicació.