2 febrer de 2018 a les 11:57

Comencen les obres de reforma per donar nous usos a l’antic ajuntament de la Bisbal

|

Ja han arrencat les obres de reforma de l’antic ajuntament de la Bisbal per tal donar noves utilitats a l’edifici. I és que la rehabilitació ha d’acabar el juny vinent per tal que formi part del Pla de Barris que estableix la llei 2/2004 i el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Aquest acord té l’objectiu de recuperar el nucli antic del municipi, a partir de la millora mediambiental, urbanística i social. Així, es finançarà el 50% del cost de rehabilitació de l’antic ajuntament (una obra valorada en 946.775€).

El juny passat la Bisbal d’Empordà va viure un debat participatiu en el qual els bisbalencs podien debatre quins usos hauria de tenir l’antic ajuntament. Cal tenir present que, tal com estableix el conveni, hi havia alguns usos obligats a l’edifici: un centre obert de menors i aules de formació homologades. D’entre totes les propostes debatudes, cal recordar que es va decidir ubicar-hi Ràdio Bisbal, un espai coworking i dependències municipals.  La regidora de Promoció i Desenvolupament Local i Medi Ambient i Pla de Barris, Gemma Pasqual, destaca la importància d’aquesta obra: «És una manera d’ajudar a dinamitzar el nucli antic i a la vegada recuperar patrimoni amb un ús social molt important». 

L’ajuntament vell és un edifici que data del segle XVI i ha estat remodelat en diverses ocasions. S’hi van fer intervencions importants el 1835 i el 1894, quan es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó; al segle XX va tenir lloc la darrera reforma, com a conseqüència de la necessitat creixent d’espai. Finalment, es va deixar com a jutjat. El 1928 l’arquitecte Pelai Martínez es va encarregar de l’obra amb estil noucentista.