21 setembre de 2022 a les 15:04

Comitiva de treball de l’Ajuntament de la Bisbal com a Craft City a les Crafts Weeks de l’illa de Bornholm, a Dinamarca

||||

Va ser al febrer passat quan la World Crafts Council Europe (WCC-E) va proclamar que la Bisbal d’Empordà era la primera World Craft City (ciutat artesana) de l’Europa continental. I és que era la cinquena ciutat europea (les quatre restants estan ubicades en illes d’Escòcia, Anglaterra, Irlanda i Dinamarca) d’un total d’una cinquantena a tot el món. Justament, arran d’aquest reconeixement internacional que oficialitza la tradició històrica que sempre ha vinculat la Bisbal a la ceràmica i, per tant, a l’artesania, una comitiva de treball de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament de l’Ajuntament de la Bisbal ha assistit a les Crafts Weeks de Bornholm (Dinamarca), juntament amb representació de totes les ciutats i regions artesanes membres de la WCC-E. L’objectiu: debatre sobre el futur de l’organització, buscar sinergies i planificar futurs projectes que puguin sorgir.

L’illa de Bornholm, amb una tradició centenària d’artesania i tècniques ben conservades, és una World Craft Region que acull innovadors artistes artesans que treballen la ceràmica, el vidre, el tèxtil, el metall i la fusta. Durant els dos dies de visita de treball a l’illa danesa la comitiva bisbalenca, a més de presentar la Bisbal com a World Craft City i el projecte de promoció de l’artesania, ha assistit a un ampli ventall de presentacions, workshops, visites i demostracions que reforcen un dels seus objectius principals de la WCC-E: treballar amb la xarxa de ciutats anomenades ‘Crafts Cities’ per desenvolupar iniciatives i, al mateix temps, analitzar els reptes de l’artesania europea. 

Formar part del WCC, que representa l’artesania a escala internacional, i -de manera oficial, política i administrativa- fomenta l’artesania com una gran activitat professional, participant en programes de cooperació internacional rellevants per al sector artesà. El WCC-E ofereix l’oportunitat d’establir nous contactes i xarxes, així com de compartir recursos a través de l’assemblea general anual i d’altres esdeveniments rellevants. Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCA) de la Generalitat, és membre del WCC-E des de l’any 2018, i ha col·laborat activament en diferents programes de promoció i difusió de l’artesania europea: com són el Crafts Code, Crafting Europe o els Dies Europeus de l’artesania.