20 novembre de 2017 a les 10:22

Compte enrere per obrir la Biblioteca a l’antic escorxador el dia 1 de desembre

|

Ara sí: s’acosta el moment tan esperat per la Bisbal. L’Ajuntament preveu que la biblioteca local obri les portes a la nova ubicació de l’antic escorxador (c/Agustí Font, 28) el proper 1 de desembre. El nou espai s’estrenarà amb una tarda i vespre d’activitats que inclouran una actuació de Mazoni i la presentació del llibre Roba estesa, de David Vila.

I és que al voltant del 20 de setembre es van acabar les obres d’adequació de l’entorn de l’edifici. Aquesta actuació, prevista com una millora en el contracte de construcció de la Biblioteca Central Comarcal, haurà inclòs l’enderroc de les edificacions de l’antic parc de bombers, a més de desbrossar, anivellar i aplicar una base de sauló.

Quant a la instal·lació de l’antic escorxador, tot ja està disposat perquè aculli el material de la biblioteca, ubicada al costat de l’edifici del Mundial. Cal tenir present que, amb el trasllat a l’antic escorxador, la biblioteca de la Bisbal doblarà l’espai de què actualment disposa. 

Aquestes darreres setmanes d’actuacions s’estan utilitzant per reforçar la tanca perimetral, i s’instal·larà una bústia de recollida de llibres. També es preveu incorporar un espai amb gespa al pati de l’entrada. Informàticament, hi haurà més ordinadors disponibles per als usuaris. Un dels propòsits del consistori és apostar per fomentar i reforçar la secció infantil i juvenil de la biblioteca.

Respecte altrasllat del material d’un equipament a l’altre, la biblioteca romandrà tancada durant dues setmanes, a partir del dilluns 20 de novembre (només es manté actiu un punt de lectura de diaris i el servei de retorn de llibres).  L’espai que ocupava fins ara el servei passarà a acollir les dependències de l’Àrea de Cultura, que actualment es troben a la part superior. Alhora, les dependències actuals de Cultura passaran a l’Escola de Música, que podrà ampliar les aules de música.

A més de l’ampliació de l’espai bibliotecari, la posada en marxa de la nova ubicació de la biblioteca bisbalenca permetrà incrementar-ne el personal. De fet, paral·lelament als treballs d’adequació de l’entorn i del trasllat del material, l’Ajuntament de la Bisbal va endegar un procés selectiu per contractar un bibliotecari, la qual cosa farà que el personal adscrit a aquesta àrea passi de dues a tres persones.

Actualment, només hi ha dues persones que treballen a la Biblioteca de la Bisbal. Això provoca que durant el mes d’agost romangui tancada. «La voluntat de l’Àrea de Cultura és que la Biblioteca estigui oberta tot l’any i això serà possible amb la incorporació del nou bibliotecari», ha declarat el regidor de Cultura, Carles Puig.

Ara bé, quin nom tindrà la nova biblioteca? El consistori preveu convocar la comissió bisbalenca de nomenclàtor per tal que proposi diversos noms. Cal tenir present que aquest grup està format per ciutadans diversos i representants dels grups polítics. Ja ho sentirem a dir!