4 juny de 2015 a les 19:30

CONJUNT CERÀMIC AL CARRER DELS VALLS

 

Tot i que les obres d’urbanització del carrer dels Valls al nucli antic de la Bisbal es van acabar el passat mes de febrer, encara faltava col·locar un element important del projecte que tot just aquesta setmana s’ha instal·lat. Es tracta del conjunt ceràmic situat a la cantonada entre el carrer dels Valls i l’Avinguda de les Voltes, davant de la Magnòlia monumental.

Un dels objectius que l’àrea d’urbanisme s’ha imposat aquesta legislatura ha sigut integrar al procés urbanitzador de la ciutat peces i elements ceràmics fabricats a la Bisbal. És una aposta estètica per posar en valor la producció ceràmica de la nostra ciutat i per embellir l’espai públic. Es va iniciar aquesta aposta amb les obres de rehabilitació de les Fonts de l’arbre, del Puig de Sant Ramon i de Germans Sitjar, on es van utilitzar peces de ceràmica fabricades a la Bisbal com a acabat d’aquestes fonts.

En motiu de les obres que s’havien de fer al carrer dels Valls vam voler fer un pas endavant, i es va convocar un concurs restringit entre tots els productors de ceràmica de la Marca “Ceràmica de la Bisbal” per col·locar un conjunt ceràmic davant de la Magnòlia. El disseny era lliure i l’única condició era la seguretat i l’adequació a l’espai on es trobaven. Es van presentar 6 propostes de diversos productors bisbalencs, i la proposta guanyadora va ser la de l’empresa Ceràmiques Ferrés, que feia una aposta molt valenta i generosa per un banc acolorit que de forma abstracta representa un drac que il·lumina amb el seu foc la Magnòlia monumental.

A partir d’aquí es va iniciar un treball conjunt molt enriquidor entre els tècnics de l’àrea d’urbanisme i Ceràmiques Ferrés, buscant l’equilibri entre l’originalitat, la seguretat i l’adequació a l’entorn. El resultat és un element fabricat expressament per aquest lloc, fet amb terra de la Bisbal, produïda per una empresa de la Marca “Ceràmica de la Bisbal”, i que ha de servir per posar en valor la producció amb valor afegit al nostre municipi, per embellir el nucli històric de la nostra ciutat i per potenciar el comerç bisbalenc.

Creiem que és un camí que ha de continuar. Tant el camí de potenciar el sector ceramista i embellir la nostra ciutat, com el camí de fer col·laborar sectors productius de la ciutat, ajudant de forma justa i mesurada les empreses bisbalenques. Sempre amb l’objectiu final de beneficiar el conjunt dels bisbalencs.