14 maig de 2020 a les 10:32

Connectades’: tercera entrega del cicle de documentals en línia Bisbalenques en Pantalla

Arriba la tercera entrega del cicle de documentals cicle de documentals gratuït i en línia Bisbalenques en Pantalla. La proposta, compatible amb el confinament, ofereix un total de 4 documentals fets per dones i amb denominació d’origen bisbalenca que es podran seguir en línia i des de casa durant 4 dijous. Si bé la proposta ja va tenir una exitosa arrencada el passat dijous 30 d’abril amb la recuperació de Bisbalenques de Cine (1995), la setmana passada va continuar amb  Grans dones grans (2010). Avui presenta el penúltim documental del cicle: Connectades (2010).

Realitzat i muntat per Míriam Seguí l’any 2016, aquest documental, editat pel Grup de Dones el 8 de març de 2016, vol reflectir què fan en el seu temps lliure les noies joves a la Bisbal d’Empordà. Noies de diferents orígens i procedències, entre 17 i 20 anys, que viuen al municipi. Elles i les seves connexions són les protagonistes de la Connectades i, des de diferents espais, són les qui s’expressen i interactuen.

L’actual situació d’estat d’alarma pel risc de propagació de la Covid-19 va comportar la suspensió de la que enguany havia de ser la 3a Mostra de Films de Dones, que se celebra biennalment des del 2016 pel Grup de Dones de la Bisbal. Vistes les circumstàncies, enguany l’associació feminista ha optat per reinventar la proposta i, així, es presenta el cicle de documentals gratuït i en línia Bisbalenques en Pantalla. Així, cada setmana, a través d’un apartat creat al web del consistori, i mitjançant la plataforma youtube, es podrà visualitzar un documental de caràcter feminista i vinculat al municipi. A més a més, també es van retransmetent a les pantalles de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà: en alguna peça hi surt alguna dona resident i genera reminiscència: hi reconeixen persones i espais.