17 octubre de 2017 a les 17:32

Consells de Dipsalut per gestionar l’impacte psicològic de situacions colpidores

Els fets ocorreguts en les darreres setmanes han impactat físicament i/o psicològicament moltes persones provocant emocions i respostes diferents a les quotidianes. Conscients d’aquesta realitat, Dipsalut vol fer arribar a la població uns consells psicoeducatius bàsics que cal tenir en compte quan es viu una situació d’alt impacte per tal de preservar la salut i el benestar.

El material adjunt a aquest enllaç ajuda a entendre que aquestes reaccions diferents a les habituals són del tot usuals, comunes, en el seu context. A més, dóna algunes recomanacions molt bàsiques perquè es puguin reconèixer, expressar i gestionar aquestes emocions que sobrevenen.

D’altra banda, cal tenir present que, en cas necessari, es pot activar el servei d’emergències psicològiques trucant al telèfon 618 112 154. L’equip d’intervenció que realitza aquesta tasca està integrat per psicòlegs especialitzats en emergències, i el seu àmbit de treball comprèn tant el tractament individual com col·lectiu de les víctimes directament afectades, dels seus familiars i dels equips de professionals que hi actuen.