19 desembre de 2023 a les 12:49

Constituït el nou Consell d’Infants Municipal de la Bisbal d’Empordà

El passat dilluns 11 de desembre es va constituir el Consell d’Infants Municipal (CIM) del curs 2023-2024. La sessió va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, presidit per l’alcalde Òscar Aparicio i la regidora d’Educació, Dolors Molina, acompanyats de bona part de l’equip de govern municipal.

El Consell d’Infants Municipal és una iniciativa nascuda al novembre de 2009 a la Bisbal d’Empordà per tal d’involucrar als alumnes dels últims cursos de primària i 1r d’ESO dels diferents centres  en la presa de decisions locals i la participació activa en assumptes comuns de la vida de la ciutat. Les motivacions i el punt de partida del projecte són les de promoure l’aprenentatge del civisme, el sentit de comunitat i la conscienciació de les tasques de representació ciutadana.

Pretén que l’alumnat participant pugui expressar les seves opinions com a representants del seu col·lectiu i participar en assumptes comunitaris a l’hora que es pot aprendre i entendre el funcionament del procés democràtic. Els representants sorgeixen d’eleccions als centres en un procés basat en la inclusió,  la transparència i la igualtat d’oportunitats des de les aules.

El projecte vol  continuar el seu creixement involucrant a la comunitat per tal que  conegui i recolzi la tasca que pugui desenvolupar el CIM. «Ajuntament,  mestres i famílies, tenim un paper cabdal per motivar la participació dels nois i noies», va explicar la regidora Dolors Molina. «Els beneficis d’aquesta proposta educativa van directament lligats a la vida ciutadana present i futura», va afegir.

L’alumnat que formi el consell rebrà de manera directa informació sobre el funcionament del govern local, les responsabilitat del representants i els objectius comunitaris. Així, es poden tractar temes que els mateixos participants puguin considerar rellevants des de la seva visió i perspectiva (educació, medi ambient, seguretat, igualtat, drets de les persones…) fomentant el diàleg i la comunicació. L’objectiu del projecte: continuar promovent i donant forma a accions concretes de millora proposades pels ciutadans més joves i que puguin ser transmeses a l’equip de govern per tal de valorar-les en el projecte comú de ciutat.