23 agost de 2018 a les 0:20

Consulta ciutadana per batejar la nova Biblioteca de la Bisbal

Quin nom hauria de tenir la nova Biblioteca del número 28 del carrer Agustí Font de la Bisbal d’Empordà? L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà iniciarà els propers dies un nou procés participatiu per tal de decidir-ho. Així, durant tot el mes de setembre (de l’1 al 30), bisbalenques i bisbalencs podran dir-hi la seva. Això sí: totes les propostes hauran de partir de la premissa que el nom ha de ser d’una dona rellevant, relacionada amb el món de la cultura, la literatura i/o l’educació. Així ho va establir la comissió bisbalenca del nomenclàtor.

Aquest grup, format per ciutadans diversos i representants dels grups polítics vetlla per la paritat a través del projecte Noms de Dones als carrers de la Bisbal, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal. Totes les propostes que es presentin hauran d’anar degudament acompanyades de la corresponent justificació que n’avali la candidatura.

Un cop rebudes totes les propostes, la comissió de nomenclàtor les valorarà i s’escolliran les que passaran a ser motiu de votació. Segons el calendari previst, un cop s’hagin recollit totes les propostes durant el setembre, es farà una valoració per part de la Comissió (de l’1 al 5 d’octubre). Serà el dimarts 9 d’octubre quan es convocarà un acte públic per a presentar les candidatures. Seguidament, del 22 d’octubre al 4 de novembre s’endegarà el període de votació en línia (i, presencialment, al consistori els dies 26 d’octubre i 2 de novembre).

La consulta popular oberta a tota la ciutadania es farà a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti contractada per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament. L’eina busca prendre decisions consensuades consultant totes les bisbalenques i bisbalencs i ja s’ha estrenat recentment pel procés participatiu que encara viu la Bisbal. Quina dona donarà nom finalment a la Biblioteca municipal de la Bisbal ubicada a l’antic escorxador? La darrera paraula la tindran les bisbalenques i els bisbalencs.