10 octubre de 2019 a les 10:36

‘Continents’ de Xavier Masero fa el tret de sortida del nou cicle d’exposicions a La Peixera del Terracotta Museu

El proper divendres 11 d’octubre s’inaugura el nou cicle d’exposicions de La Peixera, un espai del Terracotta Museu dedicat a la promoció de la creació artística contemporània en ceràmica. Sota el comissariat de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i la producció del propi Museu, les persones artistes que hi exposaran aquesta temporada han estat seleccionats a partir d’una convocatòria artística on es van presentar una trentena de propostes expositives. 

El tret de sortida anirà a càrrec de Xavier Masero, que presentarà l’exposició Continents. La mostra és una instal·lació escultòrica que arriba a la Bisbal d’Empordà després d’assolir una gran acollida de públic i crítica al Museu Marítim de Barcelona, a l’Escola la Massana: Centre d’Art i Disseny, i, més recentment, a les Termes Romanes de Sant Boi. 

La peça, d’inspiració clàssica i mirada contemporània, centra la seva atenció sobre uns objectes discrets que durant segles van modular l’intercanvi i l’explosió de la cultura mediterrània, les àmfores, i reivindica per a elles una categoria major. La instal·lació de Masero genera un espai a on als atuells ja no els cal contenir res: són contingut de si mateixos, quinta essència de la civilització mediterrània. Transformats en miralls de les aigües que van solcar, els “continents” s’eleven en un mur de saviesa per dir amb orgull que la seva singladura és la història de la humanitat.

La inauguració tindrà lloc el proper divendres 11 d’octubre a les 19.30. La mosta es podrà visitar a La Peixera del Terracotta Museu fins el 8 de desembre del 2019. Es pot consultar més informació sobre l’exposició a través d’aquest enllaç.