2 agost de 2021 a les 18:29

Continuïtat i voluntat d’estendre el projecte educatiu per tractar la revolució del gènere i la diversitat afectivosexual entre el jovent bisbalenc

Va arrencar l’any passat i el projecte ha tingut continuat durant tot el curs, l’alumnat de 2n d’ESO de l’INS la Bisbal i l de l’Escola Cor de Marial ha dut a terme diverses activitats d’acció educativa en el marc del projecte ‘La revolució del gènere i els afectes’ i de la mà de l’entitat Lo Relacional per tal de tractar la revolució de gènere i la diversitat afectivosexual. Durant el mes de gener i maig del 2021, Lo Relacional ha portat a terme per segon any consecutiu, el taller La revolució del gènere i els afectes a la Bisbal d’Empordà. El projecte s’ha desplegat a través de 3 accions: tallers amb alumnat de 2n d’ESO de l’INS la Bisbal i l’Escola Cor de Maria. Les professionals han anat adaptant i reconduint les sessions sempre que ha sigut necessari per tal que les temàtiques tractades estiguessin a l’ordre del dia a nivell social i han utilitzat dinàmiques i una metodologia molt activa centrada en la participació dels/les participants.

La iniciativa sorgeix a partir del reclam de famílies i alumnat per tenir més coneixements sobre la temàtica, així com suport per a l’acompanyament. Aquesta necessitat va ser detectada tant des de l’INS La Bisbal com pel Col·lectiu Nosaltres i el Grup de Dones i s’ha treballat conjuntament amb l’Àrea de Joventut i Igualtat del consistori. El contingut d’aquest projecte va ser treballat conjuntament entre el grup d’estudiants, el col·lectiu Nosaltres, Lo Relacional, l’INS la Bisbal, l’Escola Cor de Maria i l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament. Així es van treballar activitats amb el Grup de Joves per la Igualtat de l’Institut de la Bisbal, així com formació per al professorat per tal d’incorporar la diversitat afectivosexual i de gènere a l’acció educativa. 

Un cop acabat el projecte d’enguany es va fer una reunió de valoració entre l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Bisbal, l’INS la Bisbal, el Grup igualtat de l’Institut de la Bisbal, el Col·lectiu Nosaltres i Lo Relacional per conèixer la valoració de cadascú i definir la continuïtat del projecte. L’objectiu és arribar a més joves, més enllà d’un sol curs, atesa la necessitat creixent de treballar aspectes d’aquesta tipologia de la millor manera.