19 gener de 2022 a les 16:23

Controlat un brot de covid-19 a la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà

|

Tal com marquen les directius establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, setmanalment l’equip professional de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal es va fent proves de cribratge PCR. Va ser la setmana passada es va detectar un cas positiu de covid-19 d’un treballador del centre. Seguidament, es va fer un test PCR a totes les persones residents del centre que havien tingut contacte amb el treballador positiu: el resultat va ser el positiu d’una persona gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà. L’equip professional del centre geriàtric, en contacte permanent amb el CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà, va seguir els protocols establerts i un cop fetes les proves corresponents i es va aïllar la persona infectada de la resta de la gent gran resident. Alhora, totes les persones treballadores en actiu de la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu es van seguir fent proves PCR i es van detectar un total de 3 casos positius.

Va ser aquest dilluns quan es va fer el segon test de cribratge a la gent gran resident al centre i avui s’han conegut els resultats: tothom és negatiu. A més, la persona resident que havia sortit positiva, també ha resultat ser negativa de covid-19: ja ha pogut recuperar la normalitat dins la residència municipal de la Bisbal.

Passat aquest tràngol, atenent l’alt índex de contagis a la Bisbal d’Empordà i arreu, la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu fa una crida a seguir extremant les mesures de seguretat. En aquest sentit, les visites de familiars al centre continuen essent a l’habitació de la persona resident o al jardí. A més, el centre també permet fer salutacions del carrer al jardí, o telemàticament a través d’una videotrucada.