25 agost de 2022 a les 6:18

Convocatòria d’ajuts al sector comercial a peu de carrer de la Bisbal d’Empordà 2022

Ja hi ha oberta la convocatòria d’ajuts a la millora, rehabilitació i nova implantació d’establiments comercials, de restauració, d’oficines-serveis i d’activitats tradicionals i artesania situats a peu de carrer a la Bisbal d’Empordà. L’objectiu d’aquests incentius és fomentar la millora dels establiments existents, impulsar i fomentar l’emprenedoria, millorar i impulsar la competitivitat del comerç de proximitat.

Les subvencions són tant per a establiments ja en actiu que vulguin millorar i consolidar-se, com per a ajuts a la implementació de nous establiments a peu de carrer per part de noves persones emprenedores. Les actuacions que se subvencionaran són les reformes de l’establiment, renovació i millora de la imatge i dels accessos, actuacions d’eficiència energètica i millora de la competitivitat. El període d’execució de l’actuació podrà abastar de l’1 de gener de 2021 al 31 d’agost de 2022.

L’import màxim de la subvenció serà del 25 % per a autònoms i empreses no col·laboradores i d’un 35 % per a autònoms i empreses col·laboradores. Cal remarcar que s’entén per empreses col·laboradores aquelles que són socis de la Unió de Comerciants de la Bisbal o de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, o bé aquells que hagin participat en alguna de les accions impulsades pel consistori, com campanyes gastronòmiques o esdeveniments firals. En ambdós casos l’import màxim de la subvenció podrà arribar als 2.000 euros.

Per aquest any 2022 l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha destinat una dotació pressupostària total per aquestes subvencions de 13.000 euros. Les subvencions seran de concurrència competitiva i caldrà puntuar les sol·licituds per ordenar-les per tal de procedir als atorgaments fins a l’esgotament del pressupost.

Els terminis per presentar les sol·licituds i la justificació finalitzaran el 30 de setembre de 2022. A través d’aquest enllaç es pot trobar tota la informació i documentació per tal de poder tramitar la subvenció, així com les bases, la convocatòria on es detallen totes els requisits per participar-hi i els criteris de valoració.