15 octubre de 2019 a les 17:59

Convocatòria d’un Ple municipal extraordinari per donar resposta a la sentència del Procés

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha convocat amb caràcter urgent per aquest dimarts 15 d’octubre, a les 19.30 h, un Ple municipal extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació d’una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i preses civils i polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. L’acte, com sempre, serà a la Sala de Plens del consistori i és obert a tothom que hi vulgui assistir.

El text que s’aprovarà, redactat per l’AMI i l’ACM, també es reafirma en el caràcter pacífic del moviment independentista català i manifesta «el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya». La moció reclama «la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data».

Finalment el text també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. En aquest sentit, es condemna «tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir».