8 març de 2011 a les 15:00

Creen una franja perimetral de seguretat en cas d’incendis a l’ermita de Santa Llúcia de l’Arboç

En aquest àmbit s’ha netejat el sotabosc eliminant l’estrat arbustiu, s’ha sanejant l’arbrat afectat per la nevada d’avui fa un any i s’han eliminat les restes vegetals generades. També s’ha aprofitat per intervenir a l’entorn de la Font de Santa Llúcia, molt afectada per la nevada del 8 de març del 2010.
La franja neta de vegetació ha de servir per incrementar la seguretat i donar protecció a possibles usuaris de l’espai que es trobin en aquest indret en el cas d’un hipotètic incendi forestal.
Aquesta franja de seguretat s’ha pogut fer gràcies a un Pla d’ocupació iniciat recentment pel Consorci de les Gavarres, que disposa de nou d’una brigada de cinc treballadors forestals que en el decurs dels propers sis mesos dedicarà els seus treballs al manteniment d’espais emblemàtics de les Gavarres.
El Pla d’ocupació és finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, del Departament de Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu. El Consorci de les Gavarres hi aporta la direcció i coordinació del Pla, així com la formació, l’equipament dels treballadors i els subministres materials per a la realització dels treballs.
 
Podeu veure’n una informació en vídeo emesa per TV3 que en parla.