18 juliol de 2023 a les 10:07

Crida a extremar les precaucions arran d’un nou episodi d’elevat perill d’incendi forestal

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe d’episodi de perill que alerta d’una situació que arriba del sud amb temperatures extremadament altes i humitats relatives molt baixes de seguida que ens allunyem del litoral i, en molt indrets, sense recuperació nocturna. Es fa, doncs, una crida a extremar precaucions davant l’elevat risc d’incendi forestal.

El dia de màxima preocupació és avui, dimarts, i es preveu perill molt alt cap al prelitoral i cap a l’interior i litoral on la pluviometria és més deficitària. A més la possible presència de vents de component sud pot agreujar al perill cap a l’Empordà on, a més, després entra tramuntana. Les comarques amb afectació principal són l’Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Llobregat, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Protecció Civil posa en prealerta el pla Infocat per la previsió d’avui dimarts de calor molt intensa, vent i humitats baixes. També es restringirà l’accés a sis espais naturals de Catalunya: al Parc Natural de Cap de Creus, al Parc Natural de la Serra de Montsant, al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, al Parc del Garraf, al Paratge Natural del l’Albera i a l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar. Es recomana, davant la planificació de qualsevol activitat en el medi natural, consultar el nivell de Pla Alfa activat per Agents Rurals a la zona en aquell moment. A través d’aquest enllaç es pot consultar el mapa interactiu al web i més informació.