17 agost de 2020 a les 12:00

Crida a fotògrafs de la Bisbal i rodalies per participar en una exposició de fotografia vinculada a la ceràmica en el marc del Terracotta Biennal

L’Ajuntament de la Bisbal, l’Associació de Ceramistes del municipi i el Terracotta Museu preparen, per als dies 16, 17 i 18 d’octubre de 2020, la primera edició de la Terracotta Biennal. No hi faltarà l’espai expositor d’art ceràmic, amb més de 35 expositors que mostraran peces de producció pròpia, un espai de venta i contacte per crear sinergies i donar valor a l’ànima exclusiva de cada productor de la zona, d’altres parts de Catalunya i Occitània, ja que es treballa en el marc del projecte Coop’Art en el marc del Poctefa (un projecte cofinançat pel FEDER). Però també es vol donar una dimensió més gran a la iniciativa, amb exposicions, mostres monogràfiques i activitats lúdiques que comprendran la resta del mes. 

En el marc d’aquesta voluntat lúdica, s’organitza una exposició de fotografies relacionades amb la ceràmica a les Voltes de la Bisbal durant tot l’octubre. L’avinguda disposa d’un total de 54 columnes, en una cinquantena de les quals s’hi instal·larà un plafó de 70 cm d’ample x 110 d’altura, amb l’objectiu que cadascun inclogui una imatge fotogràfica vinculada a l’entorn ceràmic: la impressió serà directa sobre els 50 plafons de PVC de 10mm sense laminar, de 70x 10 cm. Així es fa una crida a fotògrafs, amateurs i professionals de la zona que vulguin participar en aquesta acció: es triarà una fotografia de cada fotògraf. Les persones interessades poden contactar al correu electrònic info@terracottabiennal.cat o al telèfon 685 231 651: el període per presentar propostes finalitza el 13 de setembre.

Terracotta Biennal neix com un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de la ceràmica. La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica, organitza aquest nou format d’esdeveniment amb l’objectiu de mostrar arreu l’art de la ceràmica. La iniciativa vol disposar de personalitat pròpia, amb una proposta multidisciplinària i innovadora que vol satisfer les expectatives dels participants: un element fonamental per tal que es diferenciï d’altres esdeveniments. Tot, amb el rerefons que la Bisbal es faci seva la proposta i que el gran públic quedi seduït per viure una proposta experiencial, d’entreteniment i que generi un vincle que faci sentir partícip.