15 abril de 2020 a les 16:49

Crida a la ciutadania per obrir el wifi i cedir dispositius electrònics a alumnes sense recursos

||

La represa telemàtica del curs escolar des d’aquest passat dimarts 14 d’abril té un handicap important: la falta de connexió a internet i la manca de recursos digitals. És per això que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida per tal que s’obrin les xarxes wifi algunes hores al dia i que els municipis ajudin a fer arribar material digital a l’alumnat que no en tingui. 

Així, l’Ajuntament de la Bisbal ha encetat una campanya per tal que es comparteixi la senyal wifi. L’objectiu és que tot l’alumnat es pugui descarregar les tasques escolars, comprovar els correus electrònics i, alhora, que es puguin connectar amb l’exterior. Es demana col·laboració i que bisbalencs i bisbalenques que tinguin escolars a prop sense accés internet, l’obrin de 10 a 14 h i deixin un avís a la comunitat per tal que se’n tingui constància.

D’altra banda, també s’ha engegat una recollida municipal de dispositius electrònics: tauletes tàctils, telèfons intel·ligents i ordinadors portàtils en desús. El material aplegat es farà arribar a aquelles famílies que no en tinguin i s’habilitaran per a usos educatius. Tindrà lloc els dies 16 i 17, i del 20 al 24 d’abril i el punt de recollida serà a les Escoles Velles (carrer 1 d’octubre de 2017, 16-24). A més a més, també es fa una crida a informàtics/ques del municipi que puguin ajudar a posar els aparells a punt: poden contactar amb l’Àrea d’Ensenyament (ensenyament@labisbal.cat / 617 583 495).