25 gener de 2019 a les 12:43

Crida bisbalenca per recollir informació sobre la Tabacalera

Des d’aquest gener, un grup de veïnes i veïns de la Bisbal d’Empordà han obert un perfil de facebook amb la voluntat de recollir material relacionat amb la Tabacalera. «La finalitat és recollir informació que vulgueu fer-nos arribar d’aquella època, fotos, cartells, entrades, vídeos, anècdotes i records: qualsevol cosa vinculada amb la Tabacalera», es resumeix a la pàgina. 

I és que el passat 2018 va fer 30 anys del naixement de l’emblemàtic espai on qualsevol entitat municipal podia organitzar-hi activitats i el consistori en pagava el lloguer. L’associació juvenil la Lluna Negra es va encarregar de gestionar la Tabacalera, s’hi van fer incomptables concerts de tot tipus d’estils i va esdevenir un element essencial per l’escena musical bisbalenca. Va tancar les seves portes l’any 1995.

«Volem recuperar una petita part de la història del poble i mostrar l’empenta i energia d’aquell jovent de finals del 80 i principis dels 90 de la Bisbal», declara l’organització de la iniciativa. Si algú té material que consideri d’interès pot contactar-los a través de la missatgeria de la seva pàgina de facebook. Serà durant aquest any quan, amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, se’n podran veure els resultats.